Εταιρείες στη Βουλγαρία
και η χρήση τους
Βουλγάρικες εταιρείες

Ο βόρειος γείτονας μας έχει αναπτύξει ένα φιλικό φορολογικό καθεστώς με 10% εταιρική φορολογία και 5% στη διανομή κερδών καθώς και φιλικό τραπεζικό σύστημα.
Οι Βουλγάρικες εταιρείες είναι χρήσιμες όταν έχετε παραγωγή, χονδρικό εμπόριο γενικά μια εγκατάσταση εκεί, που πραγματοποιείτε εργασίες, και όχι κάτι στον ''αέρα'' όπως ένα e-shop όχι ότι είναι απαγορευτικό να το κάνετε, αλλά οι Βούλγαροι φοβούμενοι για κάτι πλασματικό, θέλουν να βλέπουν εγκαταστάσεις αυτό βέβαια σας βοηθάει και στις σχέσεις σας με την εφορία, λιγότεροι έλεγχοι άρα λιγότερα λειτουργικά, αλλά και στις σχέσεις σας με τις τράπεζες καθώς στο μέλλον θα τις βρείτε συμμάχους.
Τα αρνητικά σημεία είναι ότι τα πάντα πρέπει να μεταφράζονται στα Βουλγάρικα, άρα έξοδα, η ίδρυση εταιρείας ακολουθεί την Ελληνική πεπατημένη, δικηγόρος, δικαστήριο έχει τη γραφειοκρατία της δηλαδή, η εφορία αν δεν έχετε εγκατάσταση, θα σας κάνει ελέγχους αποτέλεσμα είναι λίγο δύσκολο να προβλεφθούν τα έξοδα, όχι όμως ότι αυτό σημαίνει ότι είναι δυσθεώρητα.
Επίσης μην έχετε στο μυαλό σας για μισθούς 150 Ευρώ, αυτοί αφορούν ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό συνήθως στα σύνορα με τη Ρουμανία που παράγει και χαμηλής ποιότητας έργο.
Είναι λίγο δύσκολο λοιπόν να σας αναλύσω τα έξοδα καθώς θα χρειαστώ μια λεπτομερή περιγραφή της δουλειάς σας ώστε να καταλήξουμε, σε κάποια τιμή, καθώς δεν μου αρέσει να λέω  Α! Θα χρειαστείτε και αυτή την υπηρεσία που κοστίζει τόσο.
Χονδρικά λοιπόν θα έλεγα ότι θα χρειαστεί μια αρχική επένδυση 750 λιρών δύο ταξίδια στη Βουλγαρία, και ίσως γύρω στα 1.800 ευρώ το χρόνο για έδρα, λογιστικά και δηλώσεις.

innocapital.org
Business solutions by SB Advisors Ltd
Ίδρυση αλλοδαπών εταιρειών